Nieuwe toekomst voor centrumgebied Oosterenk

10 maart '23

Het Centrumgebied Oosterenk krijgt een nieuwe toekomst: het gebied wordt herontwikkeld tot een duurzame leefomgeving voor wonen, werken en recreëren, met goede verbindingen met de omgeving. Al enige tijd werkt een coalitie van marktpartijen aan een ruimtelijk ontwikkelplan voor dit gebied. Inwoners van Zwolle zijn van harte uitgenodigd om hierover mee te denken. Er zijn al verschillende participatiemomenten geweest die wensen en aandachtspunten voor het plan hebben opgeleverd.

image alt

De locaties horende bij centrumgebied Oosterenk

Het centrumgebied van Oosterenk bestaat onder meer uit een aantal locaties rondom ziekenhuis Isala, zoals de voormalige waterschapslocatie aan de Dokter van Thienenweg, de oude bloedbank en kantoorgebouw Matisse aan de Dokter Spanjaardweg.

image alt

Tussenstand participatie

Tijdens enkele bijeenkomsten en in persoonlijke gesprekken zijn directe buren en bedrijven, huidige en mogelijk toekomstige bewoners en andere belanghebbenden gevraagd wat zij belangrijk vinden voor de herontwikkeling. Deze input wordt waar mogelijk in het ruimtelijk ontwikkelplan verwerkt. De tussenstand van het plan is onder meer gepresenteerd tijdens het Atelier Centrumgebied Oosterenk op 16 februari 2023. Deze tussenstand delen we graag met u via de knop hieronder.

Bekijk presentatie van tussenstand plan

Wilt u uw wensen en aandachtspunten voor het vervolg delen?

Dat kan eenvoudig via het reactieformulier.

Deel uw mening via reactieformulier
image alt

Centrumgebied Oosterenk

Het Centrumgebied Oosterenk wordt een krachtige stadsbuurt waarin wonen in het landschap én stedelijk wonen, met voorzieningen om de hoek, op natuurlijke wijze gecombineerd wordt. Het landschap van de Westerveldse Aa wordt bijvoorbeeld in de toekomst als het ware het gebied ingetrokken. Er ontstaan in de openbare ruimte fijne plekken om te verblijven. De precieze invulling hiervan wordt in de vervolgfase in samenspraak uitgedacht.

Belangrijk onderdeel voor de herontwikkeling is de mobiliteitsstrategie waarin de wandelaar en de fietser voorop staan en deelmobiliteit wordt gestimuleerd. Parkeren voor bewoners én bezoekers gebeurt per deelgebied. In de Stadsrand en op de Kop van Boulevard komen globaal 600 tot 700 woningen. Dit zijn verschillende typen woningen, zowel huizen als appartementen. In alle prijssegmenten, volgens het beleid van de gemeente Zwolle, zowel huur als koop. Voor jong en oud.

image alt

Meedenken en op de hoogte blijven

Wilt u als belanghebbende, bedrijf, omwonende of belangstellenden op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. In de toekomst krijgt u automatische updates over de herontwikkeling én uitnodigingen voor bijvoorbeeld bijeenkomsten of enquêtes.  

Veelgestelde vragen
De afgelopen periode zijn er veel vragen gesteld. Een groot deel van de veelgestelde vragen hebben we beantwoord. Deze pagina werken we regelmatig bij.

Bekijk de veelgestelde vragen

De volgende stappen in het proces

De coalitie, bestaande uit BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Jansen Vastgoed, gemeente Zwolle en de Zwolse woningcorporaties, werkt de aankomende maanden het ruimtelijk ontwikkelplan verder uit. Voor de zomer wordt waarschijnlijk nog een Atelier Centrumgebied Oosterenk georganiseerd.

Wilt u op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Nieuwe leefomgeving Centrumgebied Oosterenk
Blijf op de hoogte Nieuwsoverzicht Oosterenk