Uitnodiging Atelier Centrumgebied Oosterenk dinsdag 27 september

12 september '22

Graag nodigen wij u uit voor een bijeenkomst over het Centrumgebied Oosterenk. De komende jaren verandert dit gebied in een nieuwe stadswijk van Zwolle, waarin ook gewoond gaat worden. Wij nemen u mee in de ideeën en zijn benieuwd naar uw reactie, wensen en suggesties. Het Atelier Centrumgebied Oosterenk is op dinsdag 27 september van 20.30 uur tot 22.00 uur.

Meld u aan

Centrumgebied Oosterenk

Het centrumgebied van Oosterenk bestaat uit een aantal locaties rondom het Isala-ziekenhuis, zoals de voormalige waterschapslocatie aan de Dokter van Thienenweg, de oude bloedbank en kantoorgebouw Matisse aan de Dokter Spanjaardweg. Het gebied waar werken, zorgen en leren nu centraal staat, wordt herontwikkeld tot een gezonde stedelijke leefomgeving, waar je prettig werkt, fijn woont en recreëert.

image alt

Ruimtelijk ontwikkelplan

De gemeente Zwolle heeft hiervoor een gebiedsvisie gemaakt, die in 2020 is vastgesteld door de gemeenteraad. Voor het centrumgebied wordt nu als uitwerking hiervan een ruimtelijk ontwikkelplan gemaakt. Hoe wonen, werken en leven de bewoners en gebruikers van het centrumgebied in de toekomst? Om de invulling hiervan concreet te maken werkt een coalitie van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Jansen Vastgoed, gemeente Zwolle en de Zwolse woningcorporaties aan een ruimtelijk ontwikkelplan voor dit deelgebied. Thema’s als wonen, openbare ruimte, voorzieningen en mobiliteit worden hierin verder uitgewerkt.

Bekijk de vastgestelde gebiedsvisie

Meedenken

De aankomende periode vragen we huidige, mogelijk toekomstige bewoners en andere belanghebbenden, zoals ondernemers op Oosterenk, om hun mening te geven. Deze input verwerken we waar mogelijk in het ruimtelijk ontwikkelplan. Zodat we uiteindelijk een plek creëren waar huidige én toekomstige bewoners en gebruikers zich thuis voelen.

Atelier Centrumgebied Oosterenk

Het Atelier Centrumgebied Oosterenk is de eerste van een reeks participatiemomenten dit najaar. U kunt op verschillende manieren meedenken, bijvoorbeeld via een digitale enquête. Het

Atelier Centrumgebied Oosterenk
Datum: dinsdag 27 september 2022
Tijd: 20.30 uur - 22.00 uur
Locatie: Stolte92 aan Dr. Stolteweg 92 in Zwolle

Digitale enquête

Denk u liever digitaal mee? Dat kan ook! Laat dit hieronder weten door op de button ‘Meedoen enquête’ te klikken. U ontvangt van ons binnenkort een digitale enquête. Daarnaast houden we u op de hoogte over de ontwikkelingen in het Centrumgebied.

Meedoen enquête
Lees meer Het laatste nieuws!
Nieuwe stadswijk in Zwolle Nieuwbouw Centrum Oosterenk